Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hyvätuloisten palkan ulosmittausta halutaan muuttaa

Suurituloisten velallisten palkan ulosmittausta halutaan muuttaa. Oikeusministeriön työryhmän mukaan ulosmittauksessa on tällä hetkellä epäkohta, jonka vuoksi velallisen palkankorotus voi aiheuttaa sen, että hänelle jää palkankorotuksen jälkeen käteen vähemmän rahaa kuin ennen palkankorotusta. Lue: YLE.fi 11.02.2011

Konkurssivelalliset halutaan velvoittaa ilmoittamaan omaisuutensa

Konkurssivelallisille suunnitellaan velvollisuutta ilmoittaa omaisuutensa todenmukaisesti. Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa, että tiedot hankittaisiin erillisessä ulosottoselvityksessä, jossa velallinen on velvollinen puhumaan totta. Lue: YLE.fi 30.09.2010

23.04.2010 Velallinen voi saada jatkossa haasteen puhelimitse

Velallisen haastamiseksi oikeuteen voi tulevaisuudessa riittää puhelinsoitto. Eduskunta hyväksyi lainmuutoksen sisällön perjantaina.

Lakiesityksen mukaan haaste voidaan antaa puhelimitse silloin, kun kysymys on kantajan riidattomaksi ilmoittamasta velka-asiasta. Tavoitteena on vähentää haastemiesten työtä ja vapauttaa voimavaroja vaikeimpien tehtävien suorittamiseen.

Lue: HS.fi

30.03.2010 Yhä useampi riita käräjäoikeuksien ratkaistavaksi

Käräjäoikeuksissa käsiteltiin viime vuonna hieman yli 350 000 siviiliasiaa. Määrä kasvoi edellisvuodesta lähes kolmanneksen. Eniten kasvoi riita-asioiden määrä, kertoo Tilastokeskus. Lue: YLE.fi

15.07.2009 Pikavipit ja luottokorttivelat työllistävät oikeuksia

Velkomusasioiden määrä käräjäoikeuksissa uhkaa tänä vuonna kaksinkertaistua aikaisemmasta. Taantuma näkyy esimerkiksi luottokorttisaataviin, kulutusluottoihin, vuokriin ja puhelinlaskuihin liittyvien velkomusasioiden kasvuna. Lue: Nelonen.fi

03.07.2009 Tässä on satojen yritysten viimeinen oljenkorsi

Tänä vuonna yrityssaneeraukseen tarttuu useampi yritys kuin koskaan ennen. Tuhannet ihmiset ovat töissä yrityksissä, jotka yrittävät selvitä laman yli saneerauksen avulla. Näin on etenkin rakentamisessa, kuljetusalalla ja tietotekniikassa. Lue: Kauppalehti

20.06.2009 Konkurssien määrään kolmanneksen kasvu

Konkurssien määrät kasvoivat alkuvuonna.

Tammi-toukokuun välisenä aikana pantiin vireille kaikkiaan 1 456 konkurssia, mikä on noin 33 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus

Lue: Arvopaperi 30.06.2009

11.06.2009 Luottotietorekisteriin esitetään muutoksia

Luottotietolakiin esitetään uudistusta, jonka mukaan maksuhäiriömerkintä poistettaisiin luottotietorekisteristä heti, kun velka on lopullisesti vanhentunut. Valtioneuvosto hyväksyi esityksen sisällön ja esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle presidentin esittelyssä 12. kesäkuuta 2009. Lue: Oikeusministeriö 11.06.2009

26.05.2009 Riidattomat velkomisasiat hoidettaisiin jatkossa sähköisesti

Oikeusministeriön asettama työryhmä ehdottaa tänään valmistuneessa mietinnössään, että riidattomien velkomisasioiden oikeuskäsittely hoituisi jatkossa pääasiassa sähköisesti. Internetin kautta toimivan asiointiliittymän avulla asian käsittely voisi tapahtua täysin sähköisesti haastehakemuksen laatimisesta ulosoton hakemiseen saakka. Lue: Oikeusministeriö

14.05.2009 Yrityssaneeraukset lisääntyvät räjähdysmäisesti, Lue: Taloussanomat

Talouden ankea aika ajaa yrityksiä ahdinkoon. Tilastokeskuksen mukaan alkuvuonna yrityssaneerausten määrä lähes kaksinkertaistui vuotta aiemmasta. Näin paljon yrityssaneerauksia ei ole koettu sitten yrityssaneerauslain voimaantulon.

Konkurssien määrä kasvanut selvästi, Lue: MTV3.fi

Konkurssien määrä kasvoi tammi-maaliskuussa yli 30 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Laskut heti perintään - luottotappiot kasvavat nopeasti,  Lue: Kauppalehti

Luottotappioksi kirjattujen saatavien osuus suomalaisten yritysten ja yhteisöjen liikevaihdosta on lähes kaksinkertaistanut viime vuoden 0,6 prosentista yhteen prosenttiin.

Laskujen maksamista vitkutellaan, Lue: Verkkouutiset 

Yli 75 prosenttia suomalaisista yrityksistä ja yhteisöistä ilmoittaa tuoreen tutkimuksen mukaan saavansa maksunsa aiempaa myöhemmin. Myös luottotappiot ovat lähes kaksinkertaistuneet.

Perintään kaivataan eettisiä ohjeita, Lue: Ilta-Sanomat

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen siirtäminen perintätoimistoille huolettaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijaryhmää.

23.04.2009 Velat kasvavat - perintäyhtiöillä menee lujaa, Lue: Iltalehti

Ajankohtaisia artikkeleita:

15.01.2008: Kallis oikeus rassaa yrittäjiä, Taloussanomat

23.10.2008: Viranomaisen hidastelusta voinee pian valittaa, HS.fi

01.11.2008: Valitusoikeuteen tulossa rajoituksia, MTV3.fi


EU-maiden rajat ylittävien velkojen perintää helpotetaan kahdella EU-asetuksella.

Hallituksen torstaina esittämissä kahdessa uudessa laissa annettaan EU-asetuksia täydentävät kansalliset säännökset. Uusissa menettelyissä vireille pantujen asioiden käsittely keskitetään Helsingin käräjäoikeuteen.

Eurooppalainen maksamismääräysmenettely on menettely, jonka avulla velkojat voivat oikeusteitse nopeasti ja yksinkertaisesti periä erääntyneitä kaikensuuruisia maksuja toisesta EU-valtiosta.

Vähäisiin vaatimuksiin sovellettavalla menettelyllä puolestaan helpotetaan pieniä, korkeintaan 2000 euron arvoisia vaatimuksia koskevia oikeudenkäyntejä. Molemmissa menettelyissä vaatimukset voi tehdä vakiolomakkeella.

Asetuksissa on myös säännökset maksamismääräyksen ja vähäistä vaatimusta koskevan tuomion täytäntöönpanosta toisessa jäsenvaltiossa.

Menettelyjä sovelletaan vain rajat ylittäviin asioihin ja ne ovat rinnakkaisia jäsenvaltioiden omille velkomisjärjestelmille. Hallituksen arvion mukaan ei ole oletettavaa, että Suomessa käsiteltävien rajat ylittävien riita-asioiden kokonaismäärä asetusten voimaantulon myötä lisääntyisi merkittävästi.

Maksamismääräysmenettelyasetusta sovelletaan 12. joulukuuta 2008 lukien ja vähäisiä vaatimuksia koskevaa asetusta 1. tammikuuta 2009 lukien. Lait ehdotetaan tuleviksi voimaan 12. joulukuuta.

Lähde: Verkkouutiset 09.10.2009

©2019 Saatavien perintä - suntuubi.com